Dragi učitelji, vrijeme je za virtualnu selidbu na kabinet.alfa.hr! Metodičkim materijalima, edukacijama i ostalim Alfinim proizvodima i uslugama pristupajte putem personaliziranog, suvremenog sustava krojenog prema vašim potrebama. No bez brige, vaša selidba ne mora biti preko noći ‒ Alfa Portal još će neko vrijeme biti tu!  

Novi materijali za e-učenje u GeoGebri

Poštovane učiteljice i poštovani učitelji matematike!

Tijekom školske godine na našim će stranicama biti dostupni materijali za e-učenje i istraživanje geometrijskih sadržaja u GeoGebri. Trenutno su postavljene dvije cjeline: Koordinatni sustav (7.razred) i Trokut (6.razred).

Radi se o interaktivnom materijalu koji se može koristiti za ponavljanje i uvježbavanje već obrađenog gradiva, ali i za samostalno učenje novog gradiva istražujući matematičke zakonitosti. Zamisao je da pomoću ovog materijala učenici rade samostalno na računalima. Međutim, materijal se može koristiti i kao prezentacijski alat za demonstraciju na satu.

Nadamo se da će, u skladu s raspoloživim tehničkim pomagalima i osobnim zamislima, ovaj materijal pronaći svoje mjesto u Vašoj nastavi i da će Vam barem neki njegovi dijelovi olakšati rad s učenicima.

Napominjemo, pristup materijalima omogućen je isključivo našim registriranim korisnicima, koji zatim mogu dijeliti materijale s učenicima.

Autorski tim iz matematike