Dragi učitelji, vrijeme je za virtualnu selidbu na kabinet.alfa.hr! Metodičkim materijalima, edukacijama i ostalim Alfinim proizvodima i uslugama pristupajte putem personaliziranog, suvremenog sustava krojenog prema vašim potrebama. No bez brige, vaša selidba ne mora biti preko noći ‒ Alfa Portal još će neko vrijeme biti tu!  

Rezultati natječaja „Mach ein Drama daraus"!

Zadovoljstvo nam je s vama podijeliti rezultate natječaja Mach ein Drama daraus!

Učenici od 1. do 8. razreda osnovne škole diljem Hrvatske napisali su tekstove kratkih scenskih prikaza i pokazali svoju kreativnost, šaljivost, maštovitost i svijest o važnosti tema o prijateljstvu, školskim problemima, toleranciji i ekologiji. Pritom su se iskazali u korištenju njemačkog jezika u kratkim dramskim tekstovima.

Od srca čestitamo svim učenicima i njihovim mentoricama, zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u stvaranju videouradaka te posebno čestitamo nagrađenima! Uskoro ćete biti obaviješteni o svečanoj promociji zbirke radova i susretu učenika i mentora te o podjeli nagradnih paketa, pohvalnica i zahvalnica. U slučaju spriječenosti dolaska na promociju nagradni paketi za sve učenike bit će dostavljeni u škole.

Na natječaj je pristigao 21 rad iz 11 škola uz vodstvo 10 mentorica. Ukupno je sudjelovalo 38 učenika autora tekstova te učenika suradnika u snimanju videouradaka. Dva rada nisu razmatrana za nagradu prema propozicijama Natječaja. Ukupno je nagrađeno 13 tekstova i 23 učenika autora tekstova uz stručno vodstvo 10 mentorica iz 11 škola iz Hrvatske.

Ocjenjivačko povjerenstvo od 7 članica provelo je vrednovanje radova prema razrađenim kriterijima. Budući da je u nekim kategorijama bilo više pristiglih radova, dodijeljeno je više nagrada (ne samo tri nagrade). Povjerenstvo su činile:

1. Sandra Halt-Ćuže, prof., voditeljica projekta

2. Gordana Matolek Veselić, prof., urednica za Njemački jezik

3. Alma Kalinski, prof., savjetnik

4. Dinka Štiglmayer Bočkarjov, prof., savjetnik

5. Danijela Kikić-Dakić, prof., mentor

6. Anemarija Jurišić, prof., savjetnik

7. Vlatka Sertić-Vrtarić, prof., mentor