Jedini u Hrvatskoj spajamo znanje, entuzijazam i umijeće poučavanja u proizvod krojen prema pravim potrebama i izazovima nastave. Pročitajte više!
Podijelimo iskustva, prijedloge i zajedno unaprijedimo obrazovanje. Pridružite se Facebook grupi Razredna nastava - Alfa!
Pridružite nam se u novom likovnom natječaju Likovni izaZOOv (Alfa kalendar 2021.). Više o natječaju pročitajte ovdje.
Na stranici nastava.alfa.hr čekaju vas brojne videolekcije i ostali materijali koji će vas i vaše učenike voditi kroz nastavu na daljinu.

Alfa-podrška

Situacija u kojoj se nalazimo i dani pred nama zahtijevaju strpljenje, razumijevanje, zajedništvo i podršku. Kao i uvijek, Alfa-tim spreman je i pružit će vam bezuvjetnu i konkretnu potporu.

Poštovani i dragi učitelji i nastavnici, 

situacija u kojoj se nalazimo i dani pred nama zahtijevaju strpljenje, razumijevanje, zajedništvo i podršku. Kao i uvijek, Alfa-tim spreman je i pružit će vam bezuvjetnu i konkretnu potporu koja uključuje:

Brzu reakciju i oslonac 

 • Alfini promotori stoje vam na raspolaganju, a našega predstavnika na svojoj školi možete kontaktirati za različite oblike pomoći oko nejasnoća vezanih za korištenje digitalnih udžbenika, mozaBooka i mozaWeba i slično.

 • I Alfina uredništva stoje vam na raspolaganju, možete im pisati na:
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (predmetna nastava i srednje škole).

 • Za sva tehnička pitanja tu je Alfin Odjel za digitalne sadržaje:
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 • Možete nam pisati i na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili nas nazvati na 01/4698–500.

 • Prisutni smo i na društvenim mrežama:

Edukacije

 • Kako bismo vam olakšali održavanje nastave, učestalo ćemo vam pripremati video edukacije o korištenju digitalnih alata u online nastavi. Slobodno nam se javite ako imate prijedlog teme novoga edukacijskog videa. Rado ćemo ga izraditi!

Obrazovne materijale

 • U nadolazećem razdoblju za svu smo javnost otvorili pristup aktualnim digitalnim udžbenicima u izdanju Alfe na mozaBook i mozaWeb platformama – nije potrebna aktivacija udžbenika kôdom, već samo registracija i prijava u sustav. Radi lakšega snalaženja, popis svih naših aktualnih izdanja s poveznicama na mozaWeb možete pronaći na adresi udzbenici.alfa.hr

 • Na mozaWeb stranici svakog izdanja potrebno je samo otvoriti „demo“ verziju i izdanje će biti dostupno u cijelosti. To se odnosi kako na aplikaciju mozaBook za Android/iOS tablete, tako i na sustav mozaWeb ako ga koristite putem internetskog preglednika. Na ovoj su poveznici dostupne upute za aktivaciju i korištenje digitalnih udžbenika:
 • Podsjećamo vas da svi Alfa-učitelji imaju pristup Alfa portalu – virtualnom kabinetu s velikim repozitorijem materijala koji unaprijeđuju i olakšavaju pripremu za nastavu i njezino provođenje (metodički priručnici, prijedlozi nastavnih priprema, PP prezentacije...). Nadamo se da će vam i u ovome razdoblju biti od velike pomoći.
 • Usko surađujemo s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, CARNET-om, HRT-om i Sportskom televizijom. Na raspolaganje smo im dali sve svoje udžbenike i digitalne obrazovne sadržaj te će naši materijali biti dijelom online nastave.

 

Hvala na svemu što činite za našu djecu.