Geografija u novoj školskoj godini 2016./17.

Poštovane kolegice i poštovani kolege,

s posebnom radošću koristim priliku da vas uputim u novosti koje smo pripremili u nadolazećoj školskoj godini!

Prošle školske godine (2015./2016.) okrenuli smo novu stranicu i naglasak stavili na procese koji su, prije svega, usmjereni na učeničku aktivnost i stjecanje kompetencija, a manje na nastavnikovo izlaganje. Zbog toga smo osmislili nove, metodički prihvatljivije, nastavne materijale koji bi osim praćenja sadržaja nastavne jedinice trebali potaknuti učenike i na kritičko mišljenje, raspravu i rješavanje problema.

 

Isto tako, imali ste prilike upoznati se s novooblikovanim metodičkim materijalom (priručnicima), napravljenim prema aktualnim zahtjevima struke i pratećim procesima. Svi metodički priručnici sadrže prerađene prijedloge godišnjeg plana i mjesečnih planiranja, prilagođene novom kalendaru školske godine 2016./2017., prijedloge pisanih priprava s brojnim prilozima te nove prezentacije u PowerPointu za sve nastavne sate obrade nastavnog sadržaja.

Pripremili smo i rješenja radnih bilježnica te novi KATALOG ISPITNIH PITANJA S RJEŠENJIMA − novi model za sastavljanje pisanih provjera znanja iz geografije u obliku „banke pitanja” koja nastavniku dopušta kreiranje vlastite pisane provjere. Veliku smo pozornost posvetili razinama postignutog znanja koje će učenicima koristiti i u kasnijim fazama školovanja.

Ubuduće slobodno pratite rad naše javne grupe na Facebooku − Geografija Alfa te uživajte u ugodnom društvu i zanimljivim geografskim temama.
Zahvaljujemo na dosadašnjem povjerenju koje ste nam pružili, a tijekom ove školske godine trudit ćemo se biti još bolji. Pripremili smo i zanimljive (dodatne) didaktičke sadržaje te iznenađenja koja će zasigurno olakšati i upotpuniti nastavni proces.

Veselimo se nastavku uspješne suradnje!

Marko Labus, prof.
Urednik za geografiju
geografija@alfa.