Novi materijali iz prirode i društva

Dragi učiteljice i učitelji,

autorski tim prirode i društva pripremio je razne obrazovne materijale za drugo obrazovno razdoblje. Svakoga mjeseca objavit ćemo zadatke za svaki razred od kvizova, križaljki, praktičnih zadataka do digitalnih materijala.

Materijale možete pronaći u virtualnom kabinetu prirode i društva u kategoriji "Digitalni obrazovni sadržaji".

Želimo uspješan rad vama i učenicima.

Vježbam kod kuće i u školi!

Alfini dodatni nastavni materijali za razrednu nastavu (nastavni listići, zbirke zadataka, vježbenice, multimedijski sadržaji i pomoćna nastavna sredstva) neizostavni su pri vježbanju gradiva i kod kuće i u školi. Kombinirajte ih i uštedite!

Razredna nastava u novoj školskoj godini

Poštovane učiteljice, poštovani učitelji razredne nastave, korisnici Alfinih udžbenika, ali i svi ostali uključeni u najljepši posao na svijetu!

Ovih dana zasigurno ispijate prve učiteljske kave i prepričavate lijepe trenutke sa zasluženog godišnjeg odmora. Naravno, tu su i teme o razrednim odjelima, broju odobrenih boravaka, broju novopridošlih učenika... uz tvrdnju da nikada nije bilo ovako malo djece u našim školama.

Hrvatski učitelji, srećom, imaju sposobnost prilagodbi svih vrsta. Najvažnije je da imamo posao! A kada smo već kod posla, prvo nas čekaju planovi za ovu školsku godinu. Na Alfinim mrežnim stranicama pronaći ćete (razvrstane po razredima) prijedloge godišnjih, mjesečnih i tjednih planova za svaki nastavni predmet, kao i prijedloge dnevnih priprava za svaki sat. Od ove školske godine imamo nove planove, priprave i prezentacije u PowerPointu za likovnu kulturu i satove razrednika.

Priroda i društvo u novoj školskoj godini

Poštovane učiteljice i učitelji, cijenjene kolegice i kolege,

nova školska godina pokucala je na vrata i sve nas pozvala u nove obrazovne avanture. Nadam se da se veselite, baš kao što se i ja radujem novim izazovima! Naime, svima nam je lakše kad vlastite obaveze, pothvate i zadatke pretvorimo u zanimljiva iskustva, pa sam se tako i sama odlučila za nešto novo, stvaralačko i poticajno te preuzela uredničko mjesto u izdavačkoj kući Alfa. Kako sam već dvadesetak godina učiteljica razredne nastave, pomislila sam da je sada pravo vrijeme da uz svoje redovne školske obaveze iskušam i posao urednice nastavnog predmeta Priroda i društvo.