Metodički materijali iz geografije za školsku godinu 2019./ 2020.

Poštovane kolegice i poštovani kolege,

na početku ću iskoristiti priliku da Vam se zahvalim na odabiru udžbeničkih kompleta iz geografije Izdavačke kuće Alfa, kako za osnovnu tako i za srednju školu! 

Rezultat odabira potvrda je truda i zadovoljavanja potreba baš vas, nastavnika koji se svakodnevno trude ukazati na bitno pri obradi geografskih sadržaja. Novi udžbenički kompleti, kako za frontalnu provedbu, tako i za nastavak eksperimantalne provedbe kurikularne reforme rezultat su dugogodišnjeg kontakta sa praktičarima na terenu i predstavljaju velik odmak od dosadašnjih načina kreiranja udžbenika jer, prije svega, unose dozu novog pogleda na geografske sadržaje, kako grafički, tako i metodički. Digitalne inačice obiluju proširenim dodatnim materijalima koji će zasigurno „buditi“ učenike i dodatno ih motivirati na usvajanje geografskih sadržaja.

Novi udžbenici iz geografije

Alfino uredništvo geografije prijavilo je i pripremilo nove udžbenike iz Geografije za sve eksperimentalne programe u osnovnoj i srednjoj školi. Kao jedini izdavač sa takvom paletom, prepoznati smo u očima nastavnika koji sudjeluju u navedenim programima. To je pokazao i odabir gdje su Alfini udžbenici odabrani za uporabu kod 85% učenika obuhvaćenih reformom.

Izvori energije

NOVO!
Uredništvo geografije pripremilo je novu zidnu sliku/infografiku „ IZVORI ENERGIJE“ koju će dobiti svi nastavnici u OŠ i SŠ!
O primjeni, prednostima, manama i puno dodatnih informacija koje će zasigurno pomoći u nastavnom procesu!

Poveznica za preuzimanje  

 

Novi katalog ispitnih pitanja s rješenjima za OŠ!

U novoj školskoj godini 2017./2018. uredništvo geografije je pripremilo brojne novosti. Od listopada, svim korisnicima dostupni su novi ISPITNI MATERIJALI! Novi KATALOG ISPITNIH PITANJA S RJEŠENJIMA ZA OSNOVNU ŠKOLU, autorskog tima Iva Veverec - Ivan Zelenić sadrži različite tipove zadataka s razrađenim sistemom bodovanja, rješenjima i brojnim idejama za pisano provjeravanje znanja. Svaki prijedlog pisane provjere za pojedini razred biti će objavljen na vrijeme tako da se nastavnici (koji će ih koristiti) stignu pripremiti za njih. Osim novih ispitnih materijala, svi Alfini korisnici pomoć i ideje za tematska ponavljanja mogu potražiti u ZADATCIMA ZA ISPITIVANJE S RJEŠENJIMA koji su sažetak dosadašnjih ispitnih materijala. Prijavite se i koristite!

Pratite nas i putem društvene mreže i saznajte sve novosti na vrijeme!

Geografija u novoj školskoj godini 2017./2018.

Poštovane kolegice i poštovani kolege,

s posebnom radošću koristim priliku da vas uputim u novosti koje smo pripremili u nadolazećoj školskoj godini!
Prošlih godina okrenuli smo novu stranicu i naglasak stavili na procese koji su, prije svega, usmjereni na učeničku aktivnost i stjecanje kompetencija, a manje na nastavnikovo izlaganje. Zbog toga smo osmislili nove, metodički prihvatljivije, nastavne materijale koji bi osim praćenja sadržaja nastavne jedinice trebali potaknuti učenike i na kritičko mišljenje, raspravu i rješavanje problema.