Izvori energije

NOVO!
Uredništvo geografije pripremilo je novu zidnu sliku/infografiku „ IZVORI ENERGIJE“ koju će dobiti svi nastavnici u OŠ i SŠ!
O primjeni, prednostima, manama i puno dodatnih informacija koje će zasigurno pomoći u nastavnom procesu!

Poveznica za preuzimanje  

 

Novi katalog ispitnih pitanja s rješenjima za OŠ!

U novoj školskoj godini 2017./2018. uredništvo geografije je pripremilo brojne novosti. Od listopada, svim korisnicima dostupni su novi ISPITNI MATERIJALI! Novi KATALOG ISPITNIH PITANJA S RJEŠENJIMA ZA OSNOVNU ŠKOLU, autorskog tima Iva Veverec - Ivan Zelenić sadrži različite tipove zadataka s razrađenim sistemom bodovanja, rješenjima i brojnim idejama za pisano provjeravanje znanja. Svaki prijedlog pisane provjere za pojedini razred biti će objavljen na vrijeme tako da se nastavnici (koji će ih koristiti) stignu pripremiti za njih. Osim novih ispitnih materijala, svi Alfini korisnici pomoć i ideje za tematska ponavljanja mogu potražiti u ZADATCIMA ZA ISPITIVANJE S RJEŠENJIMA koji su sažetak dosadašnjih ispitnih materijala. Prijavite se i koristite!

Pratite nas i putem društvene mreže i saznajte sve novosti na vrijeme!

Geografija u novoj školskoj godini 2017./2018.

Poštovane kolegice i poštovani kolege,

s posebnom radošću koristim priliku da vas uputim u novosti koje smo pripremili u nadolazećoj školskoj godini!
Prošlih godina okrenuli smo novu stranicu i naglasak stavili na procese koji su, prije svega, usmjereni na učeničku aktivnost i stjecanje kompetencija, a manje na nastavnikovo izlaganje. Zbog toga smo osmislili nove, metodički prihvatljivije, nastavne materijale koji bi osim praćenja sadržaja nastavne jedinice trebali potaknuti učenike i na kritičko mišljenje, raspravu i rješavanje problema.

Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj

Bioraznolikost je ukupna raznolikost svog života na Zemlji, ukupna raznolikost staništa, populacija i gena. Sve su vrste, uključujući i čovjeka, dio raznolikog ekosustava u kojem svatko ima svoju ulogu. Mnoge vrste nisu još niti poznate, kao niti uloga mnogih poznatih vrsta. Stoga poremećaj bioraznolikosti može imati dalekosežne posljedice kako na same ekosustave, tako i na ljudske živote. Očuvanje bioraznolikosti jedan je od uvjeta za uspostavu održivog razvoja.

Gospodarenje otpadom

Povodom Dana planeta Zemlje, koji se obilježava 22. travnja, za vas smo pripremili veliku tematsku zidnu sliku, koja za temu ima GOSPODARENJE OTPADOM. Njime ćete ukrasiti svoju učionicu, kabinet ili školski prostor kako bismo zajedno razvijali učeničku svijest o brizi za okoliš! 

Poveznica za preuzimanje