Geografija u novoj školskoj godini 2017./2018.

Poštovane kolegice i poštovani kolege,

s posebnom radošću koristim priliku da vas uputim u novosti koje smo pripremili u nadolazećoj školskoj godini!
Prošlih godina okrenuli smo novu stranicu i naglasak stavili na procese koji su, prije svega, usmjereni na učeničku aktivnost i stjecanje kompetencija, a manje na nastavnikovo izlaganje. Zbog toga smo osmislili nove, metodički prihvatljivije, nastavne materijale koji bi osim praćenja sadržaja nastavne jedinice trebali potaknuti učenike i na kritičko mišljenje, raspravu i rješavanje problema.


Isto tako, imali ste prilike upoznati se s novooblikovanim metodičkim materijalom (priručnicima), napravljenim prema aktualnim zahtjevima struke i pratećim procesima. Uključivalo je to i rješenja radnih bilježnica te KATALOG ISPITNIH PITANJA S RJEŠENJIMA − novi model za sastavljanje pisanih provjera znanja iz geografije u obliku „banke pitanja” koja nastavniku dopušta kreiranje vlastite pisane provjere. Veliku smo pozornost posvetili razinama postignutog znanja koje će učenicima koristiti i u kasnijim fazama školovanja. Od nove, 2017./2018. odlučili smo generirati potpuno nove kataloge, te po prvi puta napraviti i za gimnazijske programe!
Sve ovo i još mnogo drugog sadržaja, pronaći ćete na našem nastavničkom portalu u predmetu Geografija na internetskoj adresi http://alfaportal.hr/index.php/predmetna-geografija .
Ubuduće slobodno pratite rad naše javne grupe na Facebooku − Geografija Alfa te uživajte u ugodnom društvu i zanimljivim geografskim temama.

Zahvaljujemo na dosadašnjem povjerenju koje ste nam pružili, a tijekom ove školske godine trudit ćemo se biti još bolji. Pripremili smo i zanimljive (dodatne) didaktičke sadržaje te iznenađenja koja će zasigurno olakšati i upotpuniti nastavni proces.

Veselimo se nastavku uspješne suradnje!

Marko Labus, prof.
Urednik za geografiju

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.