Informatika u novoj školskoj godini 2016./17.

Poštovane kolegice i kolege,

na početku smo još jedne školske godine u kojoj nas očekuju novi izazovi. U tijeku su pripreme, izrada ili prilagođavanje planova i programa, formiranje grupa, rasporeda, sređivanje informatičke učionice, instalacija i deinstalacija programa, e-Dnevnik i još mnogo drugih poslova koje moramo obaviti prije nego što stanemo pred svoje učenike.

Da bismo vam barem djelomično olakšali pripremu za novu školsku godinu, priredili smo za vas nove nastavne listiće, videozapise za pojedine nastavne jedinice, zatim prilagođeni i individualizirani program i za drugo polugodište te plakat Dijelovi računala i druge didaktičke materijale.

Također smo pripremili ISE (Inspiring Science Education) scenarije učenja za pojedine nastavne jedinice u kojima je učenik u središtu nastavnog procesa i kojima se potiče kritičko mišljenje i timsko-suradničko učenje. Osim toga − od ove godine pristup digitalnim udžbenicima bit će znatno jednostavniji i učenicima i učiteljima.

Otvorili smo kanal na YouTubeu, na kojem ćemo objavljivati videozapise, a sve novosti prenosit ćemo i na Facebooku, gdje ćemo moći i razmjenjivati iskustva.

Zahvaljujemo svima koji su ispunili našu anketu i dali konstruktivne prijedloge jer nam to omogućuje da popravimo ono što nije dobro i da se trudimo biti što bolji. Zbog toga se veselimo svakom vašem komentaru, pohvali ili kritici, a mi ćemo i dalje nastojati biti tu za vas kao podrška u vašem radu.

Dragica Rade
Urednica informatike