A-udžbenici, A-panel, pop-up interaktivna rješenja ispita, zapisi realizacije nastavnih sati za e-Dnevnik, individualizirani kurikulumi, ispitna mapa, prilagođeni ispiti znanja... Imamo Baš TO što vam treba!

Njemački jezik u novoj školskoj godini

Poštovane kolegice i kolege, učiteljice i učitelji njemačkoga jezika!

    Na samom početku nove školske godine 2016.-2017. srdačno Vas pozdravljamo i želimo uspješan i produktivan rad s Vašim učenicima. Ovom prilikom želimo istaknuti kako Vam kao i do sada stojimo na raspolaganju u vezi sa svim mogućim pitanjima, potrebama ili izazovima. Naši suradnici će Vam tijekom rujna uručiti novi metodički priručnik u kojem ćete, osim uobičajenih materijala, pronaći mnoštvo novih prijedloga za rad u nastavi. Među materijalima potražite izvedbene planove i pripreme za međupredmetne teme Građanskoga odgoja i obrazovanja i Njemačkoga jezika kao I. i II. stranog jezika. Također možete potražiti nove tekstualne kartice za I. strani jezik koje su usklađene s pripremama i slikovnim karticama. U novi metodički priručnik uvrštene su i nove prezentacije i testovi napretka za I. strani jezik kao i kvizovi za II. strani jezik.

     U studenome Vas planiramo razveseliti novim multimedijalnim sadržajima za I. i II. strani jezik. Ovaj materijal zasigurno će Vam biti od velike pomoći u metodičkom radu te će Vašim učenicima pružiti nove i motivirajuće oblike rada, osobito na satovima ponavljanja i utvrđivanja gradiva.

    Podsjećamo da koristite Virtualni kabinet u okviru Alfinog portala znanja. Ovdje smo uvrstili novi materijal kao pomoć pri opisnom praćenju i vrednovanju učenika koji se školuju prema primjerenim oblicima obrazovanja.

    Ukoliko imate bilo kakvih sugestija, potreba ili ideja, slobodno nam se obratite, jer smo u svakom trenutku spremni izaći u susret Vašim željama s ciljem podizanja kvalitete nastave. Uz ostale teme ključne za jezični razvoj učenika, u žarištu naših interesa nalaze se teme poput kriterija praćenja, vrednovanja i ocjenjivanja učenika, opisnoga praćenja učenika, cjelovite pismene provjere učeničkih postignuća, teme iz kulture i civilizacije u nastavi stranoga jezika, postavljanja ciljeva i prilagodbe metoda za učenike koji se školuju po redovnom nastavnom programu uz individualizirani pristup i po redovnom programu uz prilagodbu sadržaja i individualizirane postupke. Vrlo rado ćemo se odazvati Vašem pozivu za pomoć ili podršku.

    Želimo Vas podsjetiti da učenicima možete ponuditi vrlo praktičan i primjeren Priručni rječnik njemačkoga jezika - Mein erstes Wörterbuch koji sadrži klasični abecedni popis riječi hrvatsko-njemački / njemačko-hrvatski, zatim tematski i komunikacijski popis riječi te pregled gramatike.

    Želimo Vam uspješnu školsku godinu i nadamo se da ćemo se uskoro susresti na nekom druženju ili radionici.

S poštovanjem,
Gordana Matolek Veselić,
urednica za njemački jezik