Udžbenici sa najljepšim pogledom - školska godina 2020./2021.

Poštovana učiteljice, poštovani učitelju!

Vjerujemo da ste još uvijek znatiželjni i da ćete uspješno istražiti što smo Vam sve pripremili. Ogledni primjerci naših novih udžbenika u Vašim su rukama. Prolistajte ih.

Sve naše udžbenike možete pronaći na adresi udzbenici.alfa.hr i u potpunosti pregledati njihove digitalne inačice.

Osigurajte si uspješnu školsku godinu s našim udžbenicima i Alfa-podrškom!

Što sve dolazi s novim udžbenicima? - Klikni

banner NL geografija

NOVO! Prijedlozi PowerPoint prezentacija uz udžbenik Geografija 1

Svim gimnazijskim korisnicima u 1. razredu svakodnevno olakšavamo pripremu i izvođenje nastave. Još s početkom godine, osim detaljno razrađenih tematskih planiranja i prijedloga pisanih priprema, koje obiluju prilozima i idejama za rad s učenicima, dodali smo prijedloge interaktivnih powerpoint prezentacija. Napravljene su kao kombinacija digitalne varijante udžbenika Geografija 1, interaktivnih 3D modela, GIF-ova uz sveprisutna ponavljanja kroz razne digitalne alate.

Autor je Filip Domaćinović, vrijedni nastavnik (eksperimentalne) I. Gimnazije u Osijeku.

Izvori energije

NOVO!
Uredništvo geografije pripremilo je novu zidnu sliku/infografiku „ IZVORI ENERGIJE“ koju će dobiti svi nastavnici u OŠ i SŠ!
O primjeni, prednostima, manama i puno dodatnih informacija koje će zasigurno pomoći u nastavnom procesu!

Poveznica za preuzimanje  

 

Gospodarenje otpadom

Povodom Dana planeta Zemlje, koji se obilježava 22. travnja, za vas smo pripremili veliku tematsku zidnu sliku, koja za temu ima GOSPODARENJE OTPADOM. Njime ćete ukrasiti svoju učionicu, kabinet ili školski prostor kako bismo zajedno razvijali učeničku svijest o brizi za okoliš! 

Poveznica za preuzimanje                                                

Međunarodni dan zaštite močvara i močvarnih staništa

Povodom Međunarodnog dana zaštite močvara i močvarnih staništa, koji se obilježava 2. veljače, za vas smo pripremili tematsku prezentaciju. Uz prezentaciju u PowerPointu nalazi se i prijedlog tematskog plakata kojime možete ukrasiti svoju učionicu, kabinet ili školski prostor kako biste ukazali učenicima na važnost očuvanja prirodnih ekoloških sustava za čovjeka.

Tematska prezentacija | Plakat

Ne treba zaboraviti da su močvarna staništa istovremeno najugroženiji ekološki sustavi, zbog isušivanja, onečišćenja i prekomjernoga iskorištavanja njihovih resursa. Od početka 20. stoljeća do danas, nestalo ih je čak 65%. Tema ovogodišnjeg dana je „Vlažna staništa ublažavaju prirodne katastrofe“. Učestalost prirodnih katastrofa (poplava, suša i sl.) se u proteklih 35 godina udvostručila. Ovogodišnjim sloganom želi se naglasiti presudna uloga vlažnih staništa (močvara) za sprečavanje i ublažavanje posljedica prirodnih katastrofa na ljudske živote i materijalna dobra.