A-udžbenici, A-panel, pop-up interaktivna rješenja ispita, zapisi realizacije nastavnih sati za e-Dnevnik, individualizirani kurikulumi, ispitna mapa, prilagođeni ispiti znanja... Imamo Baš TO što vam treba!

Priroda i društvo u novoj školskoj godini

Poštovane učiteljice i učitelji, cijenjene kolegice i kolege,

nova školska godina pokucala je na vrata i sve nas pozvala u nove obrazovne avanture. Nadam se da se veselite, baš kao što se i ja radujem novim izazovima! Naime, svima nam je lakše kad vlastite obaveze, pothvate i zadatke pretvorimo u zanimljiva iskustva, pa sam se tako i sama odlučila za nešto novo, stvaralačko i poticajno te preuzela uredničko mjesto u izdavačkoj kući Alfa. Kako sam već dvadesetak godina učiteljica razredne nastave, pomislila sam da je sada pravo vrijeme da uz svoje redovne školske obaveze iskušam i posao urednice nastavnog predmeta Priroda i društvo.

Čitav radni vijek provela sam u Osnovnoj školi „Ljubo Babić” u Jastrebarskom, a deset godina radila sam u kombiniranom odjelu i upravo to iskustvo smatram neprocjenjivim. Uz brojne dužnosti i zadaće koje učitelji obavljaju u školi i izvan nje, prava učiteljska znatiželja potaknula me na uključenje u rad na Cjelovitoj kurikularnoj reformi za Prirodu i društvo, što me naposljetku dovelo i do suradnje s Alfom.

Još je davno Aristotel rekao: „Korijeni obrazovanja su gorki, ali su plodovi slatki.” Stoga u želji da vaši plodovi budu što slađi, i ove godine na Alfinim mrežnim stranicama www.alfaportal.hr u rubrici „Virtualni kabinet”, donosimo vam prijedlog godišnjih i mjesečnih planova, prijedloge pisanih dnevnih priprava s jasno istaknutim ključnim pojmovima, razne prezentacije i projekte.

Osim toga i dalje ćemo svoj rad usmjeravati na poticanje aktivnog i iskustvenog učenja i poučavanja u sklopu nastave prirode i društva, stoga se veselimo da nam se i vi pridružite te svojim prijedlozima i primjedbama sudjelujete u kreiranju kvalitetnih i zanimljivih materijala!

Srdačno vas pozdravlja vaša urednica,
Gordana Kralj