Jedini u Hrvatskoj spajamo znanje, entuzijazam i umijeće poučavanja u proizvod krojen prema pravim potrebama i izazovima nastave. Pročitajte više!
Podijelimo iskustva, prijedloge i zajedno unaprijedimo obrazovanje. Pridružite se Facebook grupi Razredna nastava - Alfa!
Pridružite nam se u novom likovnom natječaju Likovni izaZOOv (Alfa kalendar 2021.). Više o natječaju pročitajte ovdje.
Na stranici nastava.alfa.hr čekaju vas brojne videolekcije i ostali materijali koji će vas i vaše učenike voditi kroz nastavu na daljinu.

Biologija i kemija u novoj školskoj godini

Započela je nova školska godina, a novi početak predstavlja izazov i za učenike i za njihove učitelje. Biti učitelj nije samo zanimanje, već je to životni poziv: učitelj poučava, pomaže djeci da otkriju svoje talente, razviju samopouzdanje i kompetencije koje će im omogućiti da budu aktivni i svjesni građani koji se odgovorno odnose prema sebi, društvu i okolišu.

Pripremanje nastave kontinuiran je proces, a za njezinu lakšu realizaciju uredništvo biologije i kemije pripremilo je brojne materijale u namjeri da vam pomogne i olakša pripremu nastave. Na Alfinim mrežnim stranicama, u rubrici „Virtualni kabinet”, pronaći ćete prijedlog godišnjih i mjesečnih planova, prijedloge pisanih dnevnih priprava s jasno istaknutim ključnim pojmovima, razradom postignuća (ishoda) i kognitivnim razinama, prezentacije u PowerPointu i Prezi prezentacije, konceptne mape, prijedloge listića sa zadatcima za učenike s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama, nastavne listiće s dodatnim pokusima, multimedijske sadržaje (snimljene pokuse i filmove) te multimedijski udžbenik.

U rubrici „Projektni dani” pronaći ćete prijedloge projektnih dana kako biste lakše planirali novu školsku godinu uz poticajne i zanimljive ideje za drukčiji rad u školi i izvan nje.

Forma pripremljenih materijala omogućuje njihovo nadopunjavanje i obogaćivanje. Pridružite nam se u njegovom daljnjem oplemenjivanju i završavanju!

Vaša Alfa

                                                                                Urednica biologije i kemije

                                                                                mr. sc. Daniela Novoselić

                                                                               

slika uz pozdravno pismo