PROGRAM I RASPORED WEBINARA

PROGRAM WEBINARA

Za vrijeme ove online edukacije upoznat ćete:

• koncept novog udžbenika iz Glazbene umjetnosti za 4. razred gimnazije (četverogodišnji program)
• sinkronijski model poučavanja klasične glazbe 20. i 21. st.
• fenomenološki pristup glazbi 20. i 21. stoljeća.

Nakon ove online edukacije moći ćete:

• primijeniti nove ideje u poučavanju glazbene umjetnosti
• organizirati sadržaje učenja i poučavanja na drukčiji način od dosadašnjeg
• implementirati nove aktivnosti u redovnu nastavu Glazbene umjetnosti.

Ova je online edukacija za vas jer...

• Vi ste učitelj Glazbene umjetnosti koji želi razmišljati i razmišlja izvan kutije
• stalno tražite nove, pristupačnije i učinkovitije metode poučavanja Glazbene umjetnosti
• želite čuti nove ideje za reorganizaciju Vašeg godišnjeg izvedbenog kurikuluma
• želite aktivne učenike, usmjerene na samostalan razvoj kompetencija
• neprestano unaprjeđujete svoja znanja i iskustva.

O Vašim predavačima:

Andreja Vrekalić (Virovitica, 1990.) magistra je muzikologije. Trenutno je zaposlena kao profesorica glazbe u Osijeku, gdje je i na doktoratu. Područje je njezinog znanstvenog interesa medicinska etnomuzikologija, područje etnomuzikologije koje proučava problematiku glazbe, medicine, zdravlja, izlječenja i kulturalnih praksi. Voli čitati i putovati.

Davor Juretić nakon završene srednje glazbene škole – usmjerenje klavir i teorijski smjer, na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu završava diplomski studij Teorija glazbe. Još za vrijeme školovanja započinje umjetničku karijeru nastupajući diljem Hrvatske i svijeta (DE, EL, FR, HU, IT, MX, PL, SI). Na susretima zborova osvaja nagrade, a dobitnik je i posebne nagrade za dirigenta 2018. godine. Bio je višegodišnji član organizacijskog odbora festivala „Grobnički tići kantaju“ te je suautor glazbenog igrokaza Začarana sopelica.
Trenutno je nastavnik teorijskih glazbenih predmeta i glazbene umjetnosti. Podučavanjem se bavi i izvan škole zbog čega je stekao iskustvo različitih pristupa i metoda poučavanja. Velika strast mu je rad s ansamblima, posebno sa pjevačkim zborovima s kojima redovito nastupa. Cjeloživotno učenje i izvrsnost u rezultatima smatra važnim odlikama učitelja i nastavnika, a zadovoljstvo učenika i roditelja jednim od važnih ciljeva poučavanja i odgoja.

Nikola Sebastian Jambrošić (1986.) profesor je Glazbene umjetnosti u Gimnaziji Sesvete, mentor studentima MA u praksi, doktorand, autor udžbenika za glazbu za osnovnu i srednju školu, orguljaš, radoholičar i fanatik za organizaciju glazbenih evenata … super tech.geek, utopist, sanjar, avanturist kroz perom izmišljene svjetove, ljubitelj Hollywood poslastica i ljudske psihologije.
Kroz satove glazbe i projekte cilj mi je upoznati učenike s glazbenim svijetom i svim njegovim čarima te ih pripremiti za samostalno otkrivanje zvukovnog kozmosa nakon školovanja. Također, uputiti ih na važnost introspekcije za koju glazba može poslužiti kao savršen medij.
Posebno pažnju posvečuje pjevanju i radu sa zborovima. Pod njegovim vodstvom školski zbor i članovi glazbenih grupa sudjelovali su u mnogim državnim i međunarodnim projektima, osvojili brojne nagrade i ostvarili zapažene rezultate - kroz Sudjelovanje na “World Choir Games“ u Africi, “European Choir Games“ u Mađarskoj; Suradnja i nastup sa Salzburškim katedralnim zborom i orkestrom, Zg Katedralnim zborom “Collegium pro musica Sacra, Simfonijskim orkestrom mladih “So-Do“; Nastup na eventima “Božić u Ciboni“, “Adventu na Šalati“, “Jubilate Deo“ u Drnišu, susretima školskih zborova u Livnu i dr. te održavanja samostalnih koncerata. Ostvarili su suradnju, susret i razmjenu znanja s japanskim zborom škole “Kinjo Gakuin“ te organizirali velike evente školskih zborova s više od 400 izvođača…

RASPORED WEBINARA

Raspored je okviran te je podložan promjenama s obzirom na tijek edukacije i interakcije.

UVODNI DIO (5 minuta)

PREDSTAVLJANJE TEMA IZ UDŽBENIKA GLAZBA 4 (40 minuta)

SAŽETAK WEBINARA, ANKETA I Q&A (5 – 10 minuta)