Metodički materijali iz matematike za školsku godinu 2019./ 2020.

Poštovane kolegice i poštovani kolege,

na početku ćemo iskoristiti priliku da vam zahvalimo na odabiru udžbeničkih kompleta MATEMATIČKI IZAZOVI izdavačke kuće Alfa.

Rezultat odabira potvrda je truda i zadovoljavanja upravo vaših potreba, učitelja koji se svakodnevno trude upozoriti na bitno pri obradi matematičkih sadržaja. Novi udžbenički kompleti rezultat su dugogodišnjeg kontakta s praktičarima na terenu i odmak su od dosadašnjih načina kreiranja udžbenika jer, prije svega, unose dozu novog pogleda na matematičke sadržaje, i grafički i metodički. Digitalna inačica obiluje proširenim dodatnim materijalima koji će zasigurno „buditi” učenike i motivirati ih na usvajanje matematičkih sadržaja.

Osim toga jedini smo priredili radni udžbenik za učenike kojima je određen primjereni program osnovnog odgoja i obrazovanja.

Predstavljamo vam nove metodičke materijale koji prate udžbenik MATEMATIČKI IZAZOVI 5. Detaljno razrađena planiranja nastave, prijedlozi priprema s aktivnostima i vrednovanjem te prijedlozi pisanih provjera zasigurno će olakšati i skratiti vrijeme pripreme za nastavu i dati puno ideja koje će se provoditi u razredima.

Važno je naglasiti da prijavom na naš Alfaportal možete pronaći i sve ostale sadržaje, gdje se, između ostalog, nalaze Godišnji izvedbeni kurikulum, razrada tema, ishodi učenja, zadatci za pomoć pri učenju, prezentacije u PowerPointu, nastavni listići, GeoGebra apleti, rješenja ispita znanja, planovi ploče s rješenjima zadataka, elementi i kriteriji vrednovanja, prijedlozi projekata u nastavi i prilična količina drugih nastavnih sadržaja koji mogu olakšati nastavu.

Želimo vam mnogo uspjeha i lijepih trenutaka u razredu u novoj školskoj godini!

Autorski tim za Matematiku