Dragi učitelji, vrijeme je za virtualnu selidbu na kabinet.alfa.hr! Metodičkim materijalima, edukacijama i ostalim Alfinim proizvodima i uslugama pristupajte putem personaliziranog, suvremenog sustava krojenog prema vašim potrebama. No bez brige, vaša selidba ne mora biti preko noći ‒ Alfa Portal još će neko vrijeme biti tu!  

Metodički materijali iz matematike za školsku godinu 2022./ 2023.

Poštovane kolegice i poštovani kolege,

predstavljamo vam metodičke materijale koji prate udžbenike MATEMATIČKI IZAZOVI. Detaljno razrađena planiranja nastave, prijedlozi priprema s aktivnostima i vrednovanjem te prijedlozi pisanih provjera zasigurno će olakšati i skratiti vrijeme pripreme za nastavu i dati vam puno ideja koje ćete provoditi u razredima.

Važno je naglasiti da prijavom na naš Alfaportal možete pronaći i sve ostale sadržaje, a na portalu se, između ostalog, nalaze Godišnji izvedbeni kurikulum, razrada tema, ishodi učenja, zadatci za pomoć pri učenju, prezentacije u PowerPointu, nastavni listići, apleti GeoGebra, rješenja ispita znanja, rješenja radnih listova, planovi ploče s rješenjima zadataka, elementi i kriteriji vrednovanja, prijedlozi projekata u nastavi i prilična količina drugih nastavnih sadržaja koji mogu olakšati nastavu.

Osim toga priredili smo ispite znanjaradne listove, radni udžbenik za učenike kojima je određen primjereni program osnovnog odgoja i obrazovanja te radne bilježnice s rješenjima, postupcima i uputama za rješavanje zadataka LAKA MATKA 5, LAKA MATKA 6 i LAKA MATKA 7.

U pripremi su LAKA MATKA 8, radna bilježnica s rješenjima, postupcima i uputama za rješavanje zadataka u osmom razredu osnovne škole te PRIHVATI IZAZOV 6, priručnik sa zadatcima iz matematike za rad s darovitim učenicima u šestom razredu osnovne škole.

Želimo vam mnogo uspjeha i lijepih trenutaka u razredu u novoj školskoj godini!

Autorski tim za Matematiku