Dragi učitelji, vrijeme je za virtualnu selidbu na kabinet.alfa.hr! Metodičkim materijalima, edukacijama i ostalim Alfinim proizvodima i uslugama pristupajte putem personaliziranog, suvremenog sustava krojenog prema vašim potrebama. No bez brige, vaša selidba ne mora biti preko noći ‒ Alfa Portal još će neko vrijeme biti tu!  

Diseminacija aktivnosti Erasmus+ KA1 projekta „CLIL... I Will” na međunarodnoj konferenciji ICC u Beogradu „The Integration of 21st Century Skills in the Language Classroom”

Učiteljice engleskog jezika Ana Kodrić Ivelić i Marija Čarija Agoli sudjelovale su na međunarodnoj konferenciji učitelja engleskog jezika u Beogradu 13. i 14. svibnja 2023. Događaj je organizirao International Language Association (ICC) i bio je hibridnog tipa uz sudjelovanje 18 predavača iz Velike Britanije, SAD-a, Kanade, Argentine, Švicarske, Austrije, Njemačke, Ukrajine, Rumunjske, Španjolske, Gruzije, Turske, Grčke, Tunisa, Egipta i Hrvatske (Ana Kodrić Ivelić).

 

 

Tema konferencije bila je integracija vještina 21. stoljeća u nastavi Engleskog jezika. Učiteljica engleskog jezika OŠ Pujanki Ana Kodrić Ivelić održala je predavanje „Designing and implementing CLIL lessons – a Step towards an Intercultural, Inclusive, Digitalized Society”. Učiteljica je predstavila CLIL metodu poučavanja i prikazala neke od brojnih aktivnosti koje smo proveli u sklopu Erasmus+ KA1 projekta „CLIL... I Will” u suradnji s drugim predmetnim nastavnicima i učiteljima razredne nastave. Uz aktualne teme o važnosti razvijanja međukulturalne komunikacijske kompetencije, o metodama poučavanja učenika iz imigrantskih obitelji te o korištenju Netflixa, TED-Eda i Chat GPT-a u nastavi bilo je vrlo zanimljivo i primjenljivo izlaganje kolege Christosa Sotiropoluousa iz Grčke „Teaching Ideas with TikTok” u kojem je prikazao kako primijeniti društvenu mrežu TikTok u edukativne svrhe.

 

    

 

Konferencija je bila izvrsna prilika za umrežavanje, razmjenu ideja i prakse s učiteljima i sveučilišnim profesorima. Sljedeća ICC konferencija održat će se 2024. godine u Ateni, Grčka.