Neosporna stručnost naših autorskih timova u kombinaciji s tehnološkim inovacijama, profesionalim uslugama i vrhunskom podrškom već godinama opravdavaju povjerenje naših korisnika. Hvala vam što birate modro! 
Ne zaboravite da su Alfini promotori tu za vas! Uvijek im se možete obratiti i na njih se osloniti.

Rad učenika: "Kako je nastalo Čepićko jezero?" (slikovnica)

Kada su na satu hrvatskoga jezika učenici 8. razreda Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" Čepić dobili zadatak napisati legendu o nastanku Čepićkog jezera učeniku Ernesu Avdiću ideje su se počele nizati jedna za drugom. Odlučio je pisati o divu i njegovim divovskim suzama te je na papir stavio tekst kojeg je zatim u kombiniranoj tehnici (tuš, akvarel, tempera) pretvorio u sliku. Literarno-likovni proces na svakom su koraku pratile profesorica hrvatskoga jezika Dijana Franković i profesorica likovne kulture Davorka Vanjadel koje su jako ponosne na ovo djelo - baš poput mladog autora čije riječi o ovoj jedinstvenoj divovskoj slikovnici prenosimo u cijelosti:    

"Na satu hrvatskog jezika učili smo što je legenda. Naravno, dobili smo i zadatak napisati legendu o nastanku Čepićkog jezera.
Ideja o tome imao sam puno, a najviše mi se sviđala ideja o divu i njegovim divovskim suzama.

Div je sjedio na vrhu Učke, sam, osamljeni, tužan. Suze su mu potekle niz njegovo divovsko lice. Jedna suza, druga suza, mnoštvo suza. Nezaustavljivo. Sve dok se nije napunilo Čepićko polje i nastalo Čepićko jezero.
I onda je pala druga ideja. O divovskoj, divovoj slikovnici.  Tekst sam pretvorio u sliku. I slika govori sama.
Izražavao sam se u kombiniranoj tehnici; tuš, akvarel, tempera.

Rad na slikovnici ispunio me ponosom.
Ja sam napravio slikovnicu.

Moram zahvaliti mojim učiteljicama Dijani Franković iz hrvatskog jezika i Davorki Vadanjel iz likovne kulture na pomoći i podršci kod rada na slikovnici.

Vaš Ernes"