Naši udžbenici temelj su sveobuhvatnog izdavačkog pothvata kojim želimo učenicima, roditeljima i učiteljima pružiti sve što im u nastavi treba te da bismo im olakšali učenje i poučavanje - za sve, na svim razinama i u svim okolnostima!
Ne zaboravite da su Alfini promotori tu za vas! Uvijek im se možete obratiti i na njih se osloniti.
Unaprijedite svoja znanja i vještine na stručnim online predavanjima uživo! Ovdje možete vidjeti što smo za vas pripremili. Svi ste pozvani!
Na Alfinoj stranica za podršku nastavi na daljinu nastava.alfa.hr možete pronaći videolekcije i ostale materijale koji prate nastavne jedinice.

Uz Svjetski dan voda

Piše: učiteljica Brigitta Janeš Reš, Osnovna škola Fran Franković u Rijeci 

Učenici 2. a razreda Osnovne škole Fran Franković u Rijeci obilježili su 22. ožujka Svjetski dan voda projektom Tragovima vode.

Pokušali smo dati odgovor na pitanje zašto je voda važna te gdje se sve voda nalazi. Otkrili smo da je onečišćenje vode veliki problem s kojim se ljudi danas suočavaju i predložili neke mjere za njezino očuvanje. 

Izvodili smo jednostavne pokuse i izrađivali makete kojima smo prikazivali kruženje vode u prirodi. Čitali smo stihove Mladena Kušeca koji su nas potaknuli na stvaranje pjesama o vodi, a slikovnica Mala kišna kap bila je poticaj za nastanak vlastitih priča. Slušali smo vodu i gledali edukativne animirane filmove o vodi. Likovnim radovima uronili smo u svijet vode i zelenila, a pjevanjem pjesme Voda na satu Glazbene kulture zaključili druženje s vodom. Sve te aktivnosti nisu ništa novo i većina ih učitelja primjenjuje prilikom obilježavanja ovakvih prigodnih dana. No, ono što nismo mogli prije, a danas nam je suvremena tehnologija to omogućila, jest prezentacija uradaka pomoću brojnih digitalnih alata. Većina je njih besplatna. Primjerice, Biteable i Bookcreator pokazali su se vrlo zanimljivim, kako roditeljima tako i djeci, za objedinjavanje svih radova koji su nastajali tijekom našeg malog razrednog projekta te njihovu prezentaciju javnosti, posebno u ovo vrijeme kad nam epidemiološka situacija ograničava postavljanje tematskih izložbi i njihovo razgledavanje u prostorima škola.

Pozivamo vas da zavirite u našu malu digitalnu slikovnicu koja vas možda potakne na stvaranje vlastite.

DIGITALNA SLIKOVNICA