Dragi učitelji, vrijeme je za virtualnu selidbu na kabinet.alfa.hr! Metodičkim materijalima, edukacijama i ostalim Alfinim proizvodima i uslugama pristupajte putem personaliziranog, suvremenog sustava krojenog prema vašim potrebama. No bez brige, vaša selidba ne mora biti preko noći ‒ Alfa Portal još će neko vrijeme biti tu!  

A-udžbenik i A-panel – za velike učitelje i male torbe

A-udžbenik učiteljska je inačica udžbenika dosupna na jednom mjestu: vašem A-panelu koji osigurava brži, lakši i jednostavniji pristup materijalima potrebnim za nastavu.

 

 

Postoje određene karakteristike svojstvene svakoj profesiji. Tako se šuška da učitelji imaju malo veće srce od drugih ljudi, da često piju hladnu kavu, da su odlični organizatori. Neki kažu: ako netko u javnosti bez razmišljanja priskače u pomoć, velika je vjerojatnost da je ta osoba učitelj. Osim toga zasigurno ćete učitelje prepoznati i po velikoj torbi. Kako su rasli zahtjevi, očekivanja i izazovi s kojima se nose oni kroz čije ruke (i klupe) prođu baš svi zubari, vodoinstalateri, liječnici, slikari, frizeri… tako su rasle i njihove torbe.

VAŽNI I SNAŽNI

Vodeći se idejom da ulaskom u učionicu učitelj treba biti sabran, smiren, prisutan i svjestan, da je njegov osnovni posao zapaliti onu iskru u djetetu i rasplamsati želju za učenjem, da svi ispisani ishodi, kurikulumi, predmetne i međupredmetne teme ne mogu nadomjestiti živu riječ, topao pogled i stvaranje atmosfere u kojoj djeca rastu u svim smjerovima ̶ kreirali smo udžbenik samo za učitelje: A-udžbenik.

UVIJEK DOSTUPAN VJETAR U LEĐA

Koja je veza između A-udžbenika i veličine torbe? Stvar je vrlo jednostavna: A-udžbenik je digitalna inačica udžbenika samo za Alfa-učitelje. Ne morate ga nositi u školu jer je uvijek dostupan na računalu. Dakle, ne trebate ni veliku torbu u koju će stati planovi, pripreme, materijali i sve drugo potrebno za nastavu.

A-udžbenik sadrži baš sve što učitelju treba za pripremu i izvođenje kvalitetne nastave, sve to nalazi se na jednome mjestu i dostupno je na istome mediju, a funkcionira i bez spajanja na internet.

Sadrži:

• prijedloge godišnjih izvedbenih kurikuluma
• tematske hodograme
• razrade tema
• različite prijedloge i kriterije vrednovanja
• detaljne pripreme
• planove ploča
• rješenja dodatnih materijala
• prezentacije
• banke pitanja
• ispitne materijale
• prijedloge obrade lektira
• listiće za dodatnu i dopunsku nastavu
• izlazne kartice
• kartice za samoprocjenu
• ostale metodičke materijale potrebne za provođenje nastave svih predmeta.

 

 

A što je A-panel?

A-panel objedinjujući je interaktivni prikaz svih A-udžbenika. Iz udžbenika u udžbenik kreće se jednostavno te su svi dostupni na jedan klik. Na A-panelu dostupni su svi udžbenici – Hrvatski jezik, Matematika, Priroda i društvo, Glazbena kultura, Likovna kultura, Tjelesna i zdravstvena kultura, Sat razrednika. Učitelji ga smatraju iznimnim rješenjem, oduševljava ih njegova jednostavnost i preglednost!

A-panel i A-udžbenici odlična su rješenja kada vas hitno pošalju na zamjenu u neki drugi razred.

Uz A-panel i A-udžbenike to mi je kao da uđem u tuđe, a ipak udobne cipele i nastavim hodati.
Kada mi noću dijete dobije temperaturu, više nisam na sto muka kako objasniti kolegi koji me mijenja što da radi i gdje sam stala s nastavom. Sve ga čeka u učionici na jednome mjestu.

– Iskustva zadovoljnih korisnika


 Uz A-udžbenik i A-panel ponesite u školu samo sebe, a to i jest najvažnije zato što Vi kreirate nastavni dan

– Vi ste važni i snažni! I ne zaboravite osmijeh jer

Učitelj koji se ne smije – ne smije u razred! (Josip Prudeus)

 


Mogu li A-udžbeniku i A-panelu pristupiti bez internetske veze?
Da! Jednom kada ih preuzmete na računalo, uvijek su dostupni.

Gdje se nalaze svi spomenuti dodatci u A-udžbeniku?
Svi se dodatci nalaze na rubnicama udžbenika: na vanjskim su rubnicama digitalni dodatci namijenjeni učenicima (poput zvučnih zapisa, videozapisa, društvenih igara, kvizova, 3D animacija, poveznica na vanjske sadržaje i sl.), a na unutarnjim rubnicama nalaze se dodatci isključivo za učitelje.

Postoji li A-udžbenik iz svih predmeta?
Postoji, čak smo napravili A-udžbenike za Likovnu kulturu, Glazbenu kulturu, Sat razrednika i Tjelesnu i zdravstvenu kulturu! 

Kako A-udžbenik štedi vrijeme?
Alfa-učitelj ne mora tragati za vezanim metodičkim materijalima odlaskom na druge virtualne lokacije, što štedi dragocjeno vrijeme provedeno u pripremi i provedbi nastave.

A što ako se A-udžbenika dokopaju učenici?
Učenici ne mogu otvoriti ta izdanja i pristupiti sadržajima namijenjenim učiteljima, primjerice prijedlozima provjere znanja i sl., jer je A-udžbenik učiteljski udžbenik. Pristup A-udžbeniku omogućava se isključivo učitelju koji odabere Alfin udžbenik.

Zahtijeva li korištenje A-udžbenika napredna informatička znanja?
Ne! A-udžbenik intuitivan je i jednostavan za upotrebu, a pomoću A-panela možete potrebne udžbenike otvoriti u svega nekoliko trenutaka.

 

 


Nikada nisam radio lakše i opuštenije. U svakom trenutku znam da mi A-udžbenik drži leđa i čuva stražu. Uživam svjestan da je podrška koja mi je potrebna uvijek tu.

Imam malu djecu i želim provoditi vrijeme s njima. Uz A-udžbenik sve stignem.

Svi su udžbenici kvalitetni i potpuno usklađeni s novim kurikulumima. A-udžbenik je pregledan i ima sve što mi treba.

 A-udžbenik najveća mi je pomoć u radu s kombiniranim odjeljenjem. Jednostavno i brzo dođem do svega što mi je potrebno na satu.