Dragi učitelji, vrijeme je za virtualnu selidbu na kabinet.alfa.hr! Metodičkim materijalima, edukacijama i ostalim Alfinim proizvodima i uslugama pristupajte putem personaliziranog, suvremenog sustava krojenog prema vašim potrebama. No bez brige, vaša selidba ne mora biti preko noći ‒ Alfa Portal još će neko vrijeme biti tu!  

Zapisi realizacije u e-Dnevnik

Svima je dobro poznato sljedeće: što je nastava zanimljivija i što su učenici više uključeni u nju, a zajedno s njima i učitelji, to više trpi onaj dio koji nikomu baš nije (i ne treba biti) najvažniji – pedagoška dokumentacija. Najbolji sati najčešće su oni koje učitelji zaborave zapisati u e-Dnevnik. Zato smo pripremili zapise realizacije ze e-Dnevnik za sve nastavne sate koje učitelji vrlo lako mogu kopirati u e-Dnevnik.

 

 

Da biste više vremena bili to što želite biti – učitelj, postoji rješenje koje štedi vrijeme: prijedlozi zapisa realizacije nastavnih sati za e-Dnevnik. U jednom je dokumentu, za još bolju organizaciju, prijedlog razrađenih ishoda za svaki sat  u tjednom prikazu. Svi predmeti i svi sati upisani su baš kako treba.


 Kada uđem u razred, sve zaboravim – trudim se ja njih uvući u priču, a onda oni uvuku mene. Ponekad nas ni zvono ne prene jer smo duboko u procesu. Naravno da na tim i takvim satima ni ne pomislim na e-Dnevnik i da bih trebala upisati sat iskrena je učiteljica.


Da bismo olakšali takve situacije, pripremili smo zapise realizacije za e-Dnevnik za sve nastavne sate koje učitelji vrlo lako mogu kopirati u e-Dnevnik. Uz zapise realizacije za e-Dnevnik ostat će vam više vremena da se posvetite onomu što ni jedan kurikulum ne može – da zapalite iskru u djeci i pomognete im otkriti kako je učenje zanimljiva istraživačka avantura. 

 

 

 

Mogu li mijenjati gotove zapise realizacije u e-Dnevnik?
Naravno. Zapisi realizacije u e-Dnevnik prijedlog su koji jednostavno prilagođavate onomu što je odrađeno na satu, ovisno o situaciji u razredu.

Postoje li pripremljeni zapisi realizacije za e-Dnevnik za sve predmete?
Da. Zapisi realizacije za e-Dnevnik pripremljeni su za sve odgojne i obrazovne predmete – Hrvatski jezik, Matematiku, Prirodu i društvo, Glazbenu kulturu, Likovnu kulturu, Tjelesnu i zdravstvenu kulturu, Sat razrednika.

 

 Najbolji sati oni su na kojima sam toliko zaokupljena učenicima da se ni ne sjetim e-Dnevnika. To dođe na red kada nakon nastave sređujem dojmove i bilješke. Već pripremljeni zapisi realizacije u e-Dnevnik definitivno štede moje vrijeme.

 Kada učenici ni ne primijete da je zvonilo, jer su toliko zaokupljeni nastavnim procesom i aktivnostima, najčešće ni ja ne primijetim da nisam zapisala realizaciju sata u e-Dnevnik. Srećom, učenik je uvijek važniji od procesa. A sat se može upisati i kasnije.