Dragi učitelji, vrijeme je za virtualnu selidbu na kabinet.alfa.hr! Metodičkim materijalima, edukacijama i ostalim Alfinim proizvodima i uslugama pristupajte putem personaliziranog, suvremenog sustava krojenog prema vašim potrebama. No bez brige, vaša selidba ne mora biti preko noći ‒ Alfa Portal još će neko vrijeme biti tu!  

“Exchanging Memories – Memory of the Earth; EMME” – 2. partnerski sastanak u Slovačkoj

Učiteljice Osnovne škole Pantovčak Daniela Žižanović, Tatjana Pešić-Ilijaš i Đurđica Miškulin sudjelovale su na  2. partnerskom sastanku učitelja i stručnjaka iz geoparkova u Slovačkoj u mjestu Spišska Nova Ves. Partnerski sastanak održan je  u sklopu Erasmus+ KA 220-SCH projekta “Exchanging Memories – Memory of the Earth; EMME” od 20. do 22. kolovoza 2024.

Autori: Daniela Žižanović, Đurđica Miškulin, Tatjana Pešić Ilijaš

Drugi partnerski sastanak učitelja i stručnjaka iz geoparkova u sklopu Erasmus projekta “Exchanging Memories – Memory of the Earth; EMME” održan je u Slovačkoj u mjestu Spišska Nova Ves. Cilj sastanka koji je trajao od 20. - 22. kolovoza bio je  razvoj  WP: #EMME goes digital. Partnerska škola Hutnicka 16 ugostila je ostale partnere projekta:  Liceul Teoretic “Avram Iancu” iz Brada iz Rumunjske, OŠ Pantovčak iz Zagreba iz Hrvatske,  geopark Geopark Hateg u sklopu Sveučilišta iz Bukurešta, Escola Secundária Jerónimo Emiliano de Andrade iz autonomne pokrajine Azori i geopark Geoaçores – Associação - Geoparque Açores.

 

 

 

Partnerski sastanak započeo je dobrodošlicom naših domaćina u školi Hutnicka. Nakon uvodnih riječi pozdrava i izražavanja zadovoljstva što smo se okupili na našem 2. partnerskom sastanku, ovoga puta u njihovoj školi, sastanak je nastavljen predstavljanjem projektnih aktivnosti koje su do sada napravljene. U uvodu su naglašeni opći ciljevi i odgovornosti svakog od partnera u ostvarivanju i realizaciji zadataka i aktivnosti koji su dio svakog radnog paketa. Predstavljen je vremenski okvir za realizaciju. I sljedeća dva, radna dana, slijedile su projektne aktivnosti. Definirao se sadržaj digitalne aplikacije koja će se raditi, njezin značaj i funkcionalnost poput korisničkog sučelja, interaktivnih elemenata i multimedijskog sadržaja. Navedeni sadržaj će obuhvatiti tekst, slike, video materijal, kvizove i igre.

 

 

Partnerski sastanak u Slovačkoj obuhvatio je i obilazak Belianske špilje u Nacionalnom parku Visoke Tatre, odlazak u  gradove  Levoča i Košice u kojima smo upoznali kulturu i povijest tih gradova. Posebnu nam je čast iskazao gradonačelnik Spišske Nove Vesi, gospodin Pavol Bečarik, kod kojeg smo bili na prijemu u Gradskoj vijećnici. U svom obraćanju iskazao je zadovoljstvo što ima priliku upoznati program projekta i učitelje iz škola partnerskih zemalja. Srdačno su nas dočekali i nakon prigodnog programa te obraćanja gradonačelnika, svi smo se potpisali u knjigu i time zabilježili ovaj vrijedan susret.

 

 

 

Nastavak suradnje i provođenja aktivnosti projekta, koji povezuje geoparkove i školske ustanove, bit će u Zagrebu, u ožujku 2025. godine. Do tada su planirani online sastanci i konferencije na kojima će se pratiti zacrtani ciljevi i njihova realizacija kroz aktivnosti u školi, u lokalnoj zajednici i kroz objavljivanje provedenih aktivnosti na stranicama ustanova koje su sudionici ovog projekta.