Upoznajte kurikulume novih nastavnih predmeta  PrirodoslovljeDruštvo i zajednica i Praktične vještine te Alfine udžbenike, radne bilježnice, primjere novih obrazaca pripreme kao i ostalu metodičku podršku.

VRSTA: Redovna nastava

PODRUČJE: Razredna nastava

KLJUČNE RIJEČI: cjelodnevna škola (CDŠ), prirodoslovlje, društvo i zajednica, praktične vještine, pripremanje učitelja za nastavu, učenje i poučavanje


PROGRAM WEBINARA

Na ovoj ćete edukaciji:

• osvijestiti svrhu i opis novih nastavnih predmeta
• jasno definirati odgojno-obrazovne ciljeve učenja i poučavanja
• dobiti uvid u strukturu i organizacijska područja predmetnih kurikuluma
upoznati koncepte novih udžbenika i radnih bilježnica novih nastavnih predmeta
• upoznati kriterije vrednovanja i ocjenjivanja novih nastavnih predmeta
• upoznati odrednice novog, jednostavnijeg obrasca nastavne pripreme za nove predmete.

Također, moći ćete i:

• dobiti uvid u izgled i sadržaj dijelova novih udžbenika
• primijeniti naučeno u svakodnevnoj praksi i radu s učenicima.

Ova je online edukacija za Vas jer:

• ste učitelj koji želi unaprijediti svoju nastavu uvažavajući snage i potrebe svakog učenika, kako bi u potpunosti ostvario svoje potencijal
 jer ste učitelj koji radi u školi koja je uključena u cjelodnevnu školu i želite unaprijediti svoj rad, dobiti odgovore na pitanja koja vas zanimaju.

Preduvjet je da ste: 

• učitelj razredne nastave / stručni suradnik.

Zadatci koje bi bilo poželjno napraviti prije edukacije: 

• proučiti Nacrte Eksperimentalnoga kurikuluma nastavnih predmeta Prirodoslovlje, Društvo i zajednica i Praktične vještine.

Poželjno je prije edukacije: 

• osigurati miran prostor.

 

O VAŠIM PREDAVAČICAMA

Marija Mapilele učiteljica je razredne nastave i novinarka. Radila je u Večernjem listu, Jutarnjem listu i Doktoru u kući kao novinarka, kasnije urednica-redaktorica, a kao učiteljica u OŠ Bogumila Tonija u Samoboru. Od ožujka 2023. u izdavačkoj kući Alfa izvršna je urednica za razrednu nastavu, te aktivno radi na razvoju projekta EduBlog u kojemu spaja svoja učiteljska i novinarska znanja i vještine. Marija je suautorica vježbenice za integrirano poučavanje „Dan po dan 1 i 2“; radne bilježnice „Škrinjica slova i riječi“, udžbenika i radne bilježnice za Praktične vještine „Spretno dijete od glave do pete“.  U slobodno vrijeme vodi Udrugu Sretno dijete kroz koju sa suradnicima provodi programe Plavi bor – programi i radionice namijenjeni popularizaciji i približavanju znanosti i umjetnosti djeci rane predškolske i osnovnoškolske dobi. Autorica je zbirke dječjih anegdota „100 bisera iz dječjih glava“, brojnih publikacija i edukativnih materijala za Samoborski muzej, Galeriju Prica, Pučko otvoreno učilište Samobor gdje radi i kao filmska edukatorica na projektu razvoja filmske pismenosti kod djece i mladih.

Marijana Bastić je profesorica biologije i kemije. Završila je poslijediplomski znanstveni studij didaktike prirodnih znanosti iz područja Kemije. Radila je 25 godina u OŠ Rudeš u Zagrebu kao učiteljica kemije, biologije i prirode. S učenicima je sudjelovala na brojnim predmetnim i interdisciplinarnim natjecanjima. Surađivala je više od 15 godina s PMF-om pri čemu je bila mentorica studentima kemije tijekom njihove metodičke prakse. Intenzivnoje surađivala s AZOO i MZO u brojnim projektima i bila članica stručnih radnih skupina za izradu Kurikuluma, te zadataka i moderiranje vrednovanja ispita za različite razine natjecanja iz Biologije i Kemije te državnu maturu i nacionalne ispite. Bila je voditeljica ŽSV učitelja kemije Grada Zagreba. Suautorica je brojnih udžbenika, radnih bilježnica i popratnih materijala iz Prirode i Biologije, Prirodoslovlja za 1. i 5. razred te zbirke zadatka iz kemije za osnovnu školu. Od ožujka 2023. godine  je urednica za Kemiju, Prirodu i društvo / Prirodoslovlje i Društvo i zajednicu u izdavačkoj kući Alfa.

 

Raspored je okviran te je podložan promjenama s obzirom na tijek edukacije i interakcije.

A (25 minuta)
• Prvi dio

B (25 minuta)
• Drugi dio

Sažetak i pitanja iz Q&A odjeljka (10 minuta)

PRIJAVA