PROGRAM I RASPORED WEBINARA

PROGRAM WEBINARA

Nakon ove online edukacije znat ćete / razumjet ćete / upoznat ćete:

• teorijska uporišta koja promiču uporabu igre u nastavi
• smjernice kada i kako upotrijebiti igre u nastavi
• ideje koje igre upotrijebiti u nastavi
• primjere igara u udžbenicima Škrinjica slova i riječi.

Također, moći ćete i:

• osmisliti vlastite igre
• izraditi digitalne igre.

Ova je online edukacija za Vas jer...

• u pristupu usmjerenom na dijete potiču se različite strategije učenja i poučavanja, a na ovoj edukaciji dobit ćete niz primjera kako igru uklopiti u nastavu kao jednu od strategija učenja i poučavanja
• edukacija osvještava prednosti igre i pokazuje mogućnosti njihove primjene u udžbeničkim kompletima Škrinjica slova i riječi.

Poželjno je prije online edukacije napraviti sljedeće:

• smijete pripremiti svoje Škrinjice, ako ih imate :)

O Vašem predavaču:

Vesna Marjanović jest dipl. učiteljica, mentorica, radi u Osnovnoj školi Samobor u Samoboru. Već dugi niz godina trenerica je Pučkog otvorenog učilišta Korak po korak i u svom radu primjenjuje metodologiju usmjerenu na dijete. 2007. godine za svoj pedagoški rad dobila je ISSA-in certifikat izvrsnosti, a 2016. Plaketu grada Samobora. Od 2016. godine zajedno sa svojim suautoricama Andreom Škribuljom Horvat i Marinom Gabelicom ulazi u tim prof. Dubravke Težak i za Alfu stvaraju Škrinjicu slova i riječi, udžbenički komplet iz hrvatskog jezika za niže razrede osnovne škole.

Andrea Škribulja Horvat učiteljica je savjetnica, radi u OŠ Gornje Vrapče u Zagrebu. U svom radu također primjenjuje metodologiju usmjerenu na dijete Korak po korak. Organizira likovne projekte u kojima sudjeluju polaznici vrtića, učenici nižih i viših razreda osnovne škole. Vodi projekt za poticanje čitanja i pisanja Družimo se i čitamo.

Sandra Mikšič učiteljica je savjetnica, radi u Osnovnoj školi „Sveti Matej“ Viškovo. Voditeljica je Županijskog stručnog vijeća. Godinama se neprekidno stručno usavršava te aktivno primjenjuje suvremene oblike rada u nastavi. Dugogodišnja je trenerica metodologije usmjerene na dijete Korak po korak i vanjska suradnica POU-a Korak po korak iz Zagreba.
Koautorica je digitalnih obrazovnih sadržaja udžbenika iz hrvatskoga jezika Škrinjica slova i riječi od 1. do 4. razreda. Ove školske godine dio je tima koji radi na pisanju i izradi scenarija za održavanje nastave putem televizije Škola na trećem.

Kristina Ujčić Čučak učiteljica je savjetnica. Radi u OŠ Vežica. U svom radu primjenjuje metodologiju usmjerenu na dijete Korak po Korak. Mentorica je studentima Učiteljskog fakulteta Rijeka. Koautorica je digitalnih obrazovnih sadržaja udžbenika iz hrvatskoga jezika Škrinjica slova i riječi od 1. do 4. razreda.

Vesnu Marjanović, Andreu Škribulju Horvat, Sandru Mikšič i Kristinu Ujčić Čučak odavno je povezala ista strast za podučavanjem, metodologija rada usmjerena na dijete i POU Korak po Korak. Mentorice, savjetnice, županijske voditeljice, trenerice, voditeljice, organizatorice, autorice… sve su to današnje predavačice…

RASPORED WEBINARA

Raspored je okviran te je podložan promjenama s obzirom na tijek edukacije i interakcije.

1. Predstavljanje (5 minuta)
2. O igri - teorijska uporišta, zašto je igra važna za dječji razvoj, što se njome potiče (20 minuta)
3. Primjeri igara u Škrinjicama slova i riječi (20 minuta)
4. Digitalne igre i aktivnosti u Škrinjici (30 - 40 minuta)
5. Primjer kako napraviti svoju igru u mozaBooku (10 minuta)
6. Alfine didaktičke igre i najava novog webinara (3 minute)